What People Think They Know

I just read in Time Magazine that 89.7% of Americans say that they keep a healthy diet, while almost two thirds of the population here is overweight or obese. It makes me wonder if people even know what a healthy diet is these days? Perhaps those home economics classes weren’t that bad after all….

2 Thoughts.

  1. Etnologer i Usa gjorde en undersökning av människors sopor och jämförde dem med vad samma människor trodde att de konsummerade. Det visade sig bland annat att de flesta ansåg sig äta sundare mat och dricka avsevärt mycket mindre alkohol än de faktiskt gjorde. Jag tror att folk helt enkelt har en bild av sig själva som inte stämmer överens med verkligheten. Ungefär som anorektiker fast tvärt om.

  2. Förvånar mig inte ett dugg! Det är nog lite av en försvarsmekanism att ha en lite förvrängd självbild. Jag är nog inte heller så hälsosam som jag tror. Men sen tror jag också att folk har lite dålig koll på vad som verkligen är i maten här, både som serveras ute och processad mat i affärerna (delvis pga av dålig varudeklaration). För att inte tala om hur olika typer av mat klassificeras, som att tex ketchup och pommes frites räknas som grönsaker i skolbespisningen!

Leave a Reply